Open tuindagen.

De open tuindagen van afgelopen vrijdag en zaterdag liggen achter me. Wat was het een feest. De mensen waren blij om op pad te gaan na alle beperkingen van het afgelopen jaar. Gelukkig is het geen moment te druk geweest; steeds twee mensen in de tuin. Het leek wel alsof de bezoekers het met elkaar hadden afgesproken. 

 

Vrijdag is het zonnig en warm. Elke bezoeker wordt verwelkomd door de geur van de roos Fr├╝lingsduft. Deze roos is altijd als eerste in bloei. Andere rozen zijn nog niet zover. Toch zie ik in de loop van de dag rozen kleuren. Maar de bezoekers mopperen niet. Iedereen weet dat het een koud voorjaar is geweest. Dit keer stelen de zwarte irissen de show. Ik attendeer iedereen erop om eraan te ruiken. Ze geuren naar chocolade. Nu dit opschrijf bedenk ik, als iedereen daar zijn of haar neus insteekt…..is dat wel coronaproof?

 

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een vreselijk onweer met een massa regen. Dat is een combi die je liever niet hebt op zo’n moment. Zaterdagochtend sta ik om zes uur al in de tuin. Massa’s NAAKTSLAKKEN! Met z’n allen eten ze aan mijn lupines. Ik spring in de border. In no-time ben ik kleddernat van alle planten. Met blote handen graai ik deze slijmerige beesten uit de lupines. Ik tel er 100. Ze sterven een snelle dood onder mijn schoenen.

 

Als een echte moordenaar boen ik het kleverige bewijsmateriaal van mijn handen en kleed me snel om. Klokslag tien sta ik klaar voor de bezoekers.

 

Gewetenloos!


Fijne week

Hetty

romantische rozentuin

De tuin is nogmaals geopend op 25 en 26 juni. Zie bovenstaande link.

Volgers die zich afgelopen week hebben aangesloten, van harte welkom op mijn blog.


Een kleine impressie van de tuin tijdens de open dagen:

De Irissen stelen de show.  Iris Night ruler.
Iris Skylark's Song
Paarse morgenster
Niet alle rozen bloeien, maar niemand moppert.
Geranium in het ochtendlicht.
Deze lupines kan ik toch niet door de slakken laten opeten?
Rosa Fantin Latour. Een van mijn favorieten.
Pioen Jan van Leeuwen.
Pioen Laura Dessert.
Rosa The Pilgrim.
Iris Siberica.
Mijn comments op jullie posts:
Zem: In het hoge noorden is alles later. Maar met de regen en zon gaat het snel de goede kant op. Van dat frisse groen kunnen we ook al zo genieten.
Margriet: Heel goed bedacht. Die hoge campanula's die laat ik ook altijd bloeien. Of ik knip ze af voor in de vaas als ze me te hoog worden.
Ela: Thank you for your kind words.
Carina: De dropplanten heb ik nooit de 'Chelsea chop' gegeven. Helianthussen... dat lijkt me een leuk experiment. Nooit over nagedacht, maar dat ga ik ook proberen.
Lisa: By reading my posts every week it is like you are one of the visitors in my garden! 


 

Reacties

  1. Wat fijn dat de open tuindagen nu konden doorgaan. Jammer dat het voor mij zover weg is, anders zou ik zeker langs komen! Die slakken, vreselijk! Ik loop dagelijks als een echte killer met mijn schaar als wapen door de tuin..........Ben nog bezig met een blog oa daarover.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I love seeing all of your blooms. Your garden is beautiful. I hope the open garden went well.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten