Spikes

 

spikes

Hoe het bij jullie is weet ik niet, maar hier is het NAT! De grond is totaal verzadigd. De graspaden in het bos zijn helemaal vertrapt door de vele wandelaars. Wat is dat slecht voor de structuur van de kleigrond peins ik, terwijl ik me een weg door de modder baan. De paden zou je eigenlijk moeten beluchten.

 

Beluchten, dat zou in mijn tuin ook geen overbodige luxe zijn. Het graspad van de keuken naar het terras is behoorlijk plat gelopen. Dit is het moment om mijn gadget tevoorschijn te halen: de spikes.

 

De spikes -een keer in Engeland gekocht- hangen aan een balk in de schuur. Ik heb ze op een goed zichtbare plek hangen, in de hoop dat bezoekers ernaar vragen. Met een beetje geluk kan ik één van hen verleiden om ze onder te binden en een stukje gras voor mij te beluchten. Het geeft altijd veel plezier om iemand er op het gras mee rond te zien strompelen, aangemoedigd door de omstanders. Op droge grond gaat het erg zwaar, dus mijn bezoekers zijn er -helaas- snel klaar mee. 

 

Die aanmoedigingen moet ik ontberen als ik de spikes onderbind. Als eerste neem ik het pad van de keuken naar het terras onder handen. Het gaat verrassend goed. Ik bijt door en doe de hele achtertuin. Met kleine stapjes in een vlug tempo gaat het beluchten het beste. Door naar de voortuin! Nu heb ik immers de techniek in mijn benen. 

 

Het werk is net klaar als er een nieuwe regenbui overtrekt. Tevreden hang ik de intrigerende spikes weer op hun plek aan de balk. Wachtend op vragen van bezoekers. Goed gewerkt Hetty.


Maar de volgende dag.........


Heb ik benen zo stijf als twee spijkers! 

Fijne week

Hetty

romantische rozentuin

De nieuwe volgers van afgelopen week, welkom en veel leesplezier.

spikes gras beluchten.
De spikes ondergebonden.
gras beluchten
De gaatjes in de grond.
Al die regenbuien leveren wel mooie plaatjes op!
Afgelopen zaterdag....Bevroren water is van een heel andere schoonheid.

De tuin bevroren, nu mag ik niet meer op het gras lopen.
De laatste rozen.

Mijn comments op jullie reacties:

Zem: Mooi verzonnen Botanisch verslaafd. Dat klinkt veel chiquer. Succes met je pastinaken. Winterpeen is ook heel mooi maar dan met witte bloemschermen!
Lisa: Seed catalogs, oh I am dreaming too. Have a lot on my wish list. No frost here so I am thinking about spring already. 
Marjolein: Livia wordt later vast een echte tuinvrouw als je dat nu al stimuleert. Je bent goed bezig!
Carina: Aardperen, mmm daar kan ik ook eens naar uitkijken. Eerst maar eens uit de lockdown. Het bestellen over internet vind ik lang niet zo leuk als snuffelen in een zadenwinkel!
Margriet: Wat moeilijk die pastinaak keuze: of voor je kleinzoon koken of in de grond voor de bloemen. Tuinieren is een groot dilemma! Ik heb hier geen animo voor pastinaak dus is de keuze gemakkelijk.
  

 


Reacties

 1. I have seen these spikes in catalogs before. I have never known anyone that has used them. I guess you like them or you wouldn't do this. I can imagine you talking others into using them. You funny girl. Like Huckleberry Finn getting his friends to paint the fence he was supposed to paint. ha... Have a great week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is wel een slimme uitvinding, die spikes.
  En een uitstekende work-out: dat heb je wel gemerkt.
  Wat vorst maakt de grond ook wat losser, maar ik weet niet of een paar graden effect heeft...
  Hartelijke groeten, Zem.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten