Ik trakteer op....

Vroeger, wanneer mijn moeder klaar was met de najaarsschoonmaak, trakteerde ze op iets lekkers. Ik bewonder nog steeds haar moed om het grote huis van kelder tot zolder schoon te maken. Soppen, dweilen, bedden luchten, kleden kloppen, alle kasten opruimen en ook in de boenwas zetten. Poehhh. 

Zelf ben ik nooit aan de schoonmaak begonnen. Echter het gevoel van opluchting; als je een groot karwei geklaard hebt, herken ik. Dat voel ik als alle bloembollen in de grond zitten. Bol voor bol, zak na zak, doos na doos. Wanneer alle bloembollen zijn geplant ben ik super tevreden over mezelf! Dus trakteer ik -net als mijn moeder- op iets lekkers.

Helemaal klaar ben ik nog niet met al mijn tuin karweitjes. Want ik wil nog wat nieuwe rozen planten. Daarover horen jullie volgende week meer. Nu ben ik in een rustige vibe en geniet van de tuin. Het licht is prachtig. Natuurlijk zien sommige planten er afgeleefd en slordig uit. Maar door de macrolens lijkt het nog heel wat. 

De tuinchrysanten doen het op dit moment fantastisch. Ik heb van een kweker gehoord dat deze kleine beauties aan een comeback bezig zijn. Terecht! Wat zijn ze mooi en ze groeien zo gemakkelijk. Afgelopen voorjaar heb ik in Engeland nog wat nieuwe tuin chrysanten gekocht. Tot mijn spijt moet ik bekennen dat de naam me nu al is ontschoten. Slordig, maar ik hoop het kaartje nog te vinden.

Om nog even op de titel van dit blog terug te komen, misschien wek ik de indruk dat ik jullie allemaal op taart ga trakteren. Nee helaas. Wel heb ik voor jullie een “foto traktatie" gemaakt. (Het oog wil tenslotte ook wat!) Even achterover leunen en genieten van de laatste bloemen in de tuin.

Want de bloembollen zitten in de grond, daar is nu niets meer van te zien!
Fijne week
Hetty
Alle nieuwe volgers van harte welkom op mijn blog.
 Chrysant Mei-Kio
 Chrysant Mei-Kio
Chrysant Rose Nebel
 Chrysant Rose Nebel 
Chrysant ?
 Dahlia 'Melody Harmony'
 Dahlia 'Melody Harmony'
Roos 'Sceptre d'Isle'
 Roos 'Scepter d'Isle' en tuinchrysanten
 Gaura 'Wirling Butterflies'
 Gaura 'Wirling Butterflies'
roos 'Climbing Schneewitchen'
 Hekwerk met roos 'Climbing Schneewitchen'
Miscanthus
Miscanthus en Solidago pluimen
Strobulanthus blad
 Strobulanthus blad
Geranium
 Geranium in de najaarszon
Bladeren van Boompioen
 Bladeren van Boompioen
 Dahlia 'Jowey Linda'
 Dahlia 'Jowey Linda'


Reacties

 1. Thank you for the delicious treat of all of these fall colors and textures. You certainly do deserve a tasty treat after planting all of those bulbs. Have a great week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat herfstlicht is onovertroffen: mooie foto's!
  En gelukkig hebben we afscheid genomen van het fenomeen: grote schoonmaak.
  We hebben wel wat anders te doen: lekker in de tuin rommelen. Ook mijn bolletjes zijn weer geplant.
  Hartelijke groeten van Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi en het is al herfst.

  Gr Jan(Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten