Het voorjaar is binnen!

De bloembollen zijn aangekomen. Het hele huis ruikt ernaar. Er liggen bloembollen in de gang -voor de dochters- en boven staan dozen vol bollen naast de computer. In die dozen sluimert het voorjaar! 

Ik ben geïnspireerd door de krokusvelden die recentelijk in alle dorpskernen van de gemeente Veere zijn aangelegd. Ik ben verschillende keren gestopt om er foto’s van te maken. Zo vrolijk die krokussen in het gras; dat wil ik ook. 

Het plekje dat ik hiervoor heb gereserveerd is slechts drie m2. Verleden jaar heb ik daar al  200 krokussen ingeplant, maar dat blijkt veel te weinig om het effect te creëren dat ik voor ogen had. Daarom heb ik nogmaals 200 krokussen besteld. In de krokusvelden van de gemeente staan ook kleine narcissen. Het is de zachtgele lage narcis W. P. Milner, ongeveer 15 cm hoog. In gedachten zie ik het al helemaal voor me. 

Maar voor die dromen uitkomen, moet er eerst worden “aangepoot”. Als warming up begin ik met het inplanten van de krokussen. Met de bollenpriem steek ik ronde gaatjes uit het gras. In de gaatjes doe ik een krokus of een narcis. Zonder regelmaat, want ik wil een naturel effect. 

Zo’n bloemen veldje inplanten is snel klaar. Echter, het inplanten van de borders is van een heel andere orde. Een paar honderd tulpen ingraven tussen de vaste planten is een pittig werkje. 

Dat voorjaar van 2020….. voel ik ’s avonds aan mijn rug! 
Fijne week
Hetty

Nieuwe volgers veel leesplezier.
Geweldig mooi zo'n berm met krokussen
Creatief parkeren boven de krokussen!
Afgelopen voorjaar in mijn tuin...
Zie je de krokussen in de verte? Dat geeft toch geen effect!
Ik plant opnieuw 200 krokussen
In elk gaatje een bolletje. En dan GEDULDIG wachten op de lente.
Mijn comments op jullie blogposts:

Zem : wat een bijzonder experiment. Ik denk geslaagd!
Jan: Wat een domper nou dat de hennep niet helpt tegen slakken. Misschien dat onze Zeeuwse slakken er anders over denken? ik hoop het maar.
Rob: Ivy is a beautiful plant, but I agree, you have to be brutal to keep it in place!


Reacties

  1. It will be beautiful! All of your hard work will show in the spring. I wouldn't want a big truck parking in my crocus bed. That would be sad. Good luck with your planting. Don't make yourself too sore.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten