Kabouter Joop ziet hilarische dingen.


Hallo, hier kabouter Joop. Ik woon al jaren onder de hazelnoot in deze tuin. Je hoort niet veel van me, maar nu moet ik toch even iets kwijt. Ik heb verleden week de tuinvrouw bezig gezien. Het is HILARISCH wat ze heeft gedaan!

Ik word uit mijn mijmeringen opgeschrikt door een vreselijk gerommel in de schuur. De tuinvrouw zoekt iets. Dan hoor ik haar tegen zichzelf zeggen: PERFECT. Ze komt naar buiten met een enorm lange verwarmingsbuis. Ik zie niet in wat er zo perfect is aan een oude verwarmingsbuis, maar wie ben ik? Kabouter Joop! Ik geef alleen weer wat ik hoor en zie.
Ze heeft een verwarmingsbuis nodig 
Vervolgens haalt ze een plastic kraai tevoorschijn. Een PLASTIC kraai! PLASTIC, dat kan toch helemaal niet meer? Dat is zóóóó ouderwets en slecht voor het milieu.  Met veel moeite bindt ze de kraai aan de verwarmingsbuis, die - dat moet ik toegeven- precies geschikt is om een kraai aan vast te binden. Ze steekt de kraai tussen de appelbomen. Aha, het is een soort van vogelverschrikker. 
Het leuke van de tuinvrouw is haar enorme optimisme. Zij denkt dat de vogels bang zijn van een plastic kraai, maar de vogels trekken zich er natuurlijk helemaal niets van aan. Ze vliegen vrolijk rond in de boom. Als zij niet kijkt, eten ze uit elke appel een hapje.
De tuinvrouw is enorm teleurgesteld over het resultaat van haar kraai. Temeer omdat de appel oogst dit jaar zo tegen valt. De appels zijn klein. De tuinvrouw noemt het spottend "kabouter Joop appels". 

Geïrriteerd beent ze naar de schuur en haalt een kist. Ze plukt de appels. Alle kleine kabouter Joop appels. Ik vond het wel leuk om haar zo nijdig bezig te zien. 

Volgens mij kan de plastic kraai volgend jaar naar de rommelmarkt. Maar wie ben ik? Kabouter Joop! Ik geef alleen maar door wat ik hoor en zie.....
Fijne week
romantische rozentuin
Nieuwe volgers van harte welkom en veel leesplezier.

Veel kleine appels door de droogte.
De oogst
Toegegeven de appels zijn wel klein dit jaar, maar ik ben er tevreden mee!

Mijn comments op jullie blogposts:
Jannibele: congratulations! You could grow a large number of dahlias. Even in your cold climate. Enjoy the flowers as long as you can.
Jan: naar boven kijken in de kruinen van de bomen. Ik heb er zoveel foto’s van. Misschien moet ik daar eens een post over maken. Machtige bomen hebben jullie.
Elly: zoals je wel zult hebben begrepen ben ik ook in de “ pluk”. Het is gezelliger als je het met z’n tweeën doet. Vanmiddag stond ik in de regen. Dan ben je het helemaal snel zat! Mooie post hoor.

Reacties

  1. Hilarisch! Het was best een slim idee van je en het hád kunnen werken, als die vogels maar wat minder slim waren geweest.
    Wel jammer van de te kleine én aangepikte appeltjes, ik hoor dat de appeloogst gemiddeld wel goed was dit jaar.
    Hartelijke groeten, Zem.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. It is too bad that your apples are so small. They look good though. I hope you get enough to make applesauce, pies and other good eats.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten