De tomaten van Angelo.


Laatst ben ik naar Beervelde geweest, een tuinbeurs in België. Het is ongeveer een uur rijden met de auto van waar ik woon. Daar heb ik Angelo Dorny ontmoet. Angelo is een jonge tuinman met een fascinatie voor tomaten.

Nu heb ik niet veel met tomaten, waarschijnlijk omdat ik ermee ben opgegroeid. Mijn vader en later mijn broer teelden jarenlang professioneel tomaten. De geur van de plant maakt me wee. Nee, met tomaten heb ik niks.

Niks….Totdat Angelo werd geïnterviewd voor een Nederlands tuin programma. Met zijn Vlaamse accent kan hij zo lekker vertellen over zijn bijzondere tomaten. Sindsdien kijk ik graag naar zijn video’s op You Tube. Zelfs ik krijg dan zin om tomaten te planten!

Terwijl ik over Beervelde slenter zie ik daar opeens een stand met tomaten van Angelo. Zou hij het echt zijn? Mijn You Tube held?  

Inderdaad hij is het. Zijn stand is gevuld met honderden soorten tomaten. Nu moet ik er wel een kopen. Maar welke? Daarom laat ik Angelo kiezen. Het wordt de zwarte cherry tomaat; Indigo Blue Berries. Deze tomaat doet het prima zonder kas. Met een lading goede tips gaat de tomaat mee naar huis.

Na de ijsheiligen kan de plant naar buiten. Mijn broer heeft me geadviseerd om de tomaat in een container te planten waar de bodem uit is gezaagd. Op die manier kunnen de wortels in de grond op zoek naar water. 

Ik volg braaf alle goede adviezen en de plant groeit als kool. Er zitten zelfs al bloemen in. Nu nog zes weken wachten op de eerste tomaten uit eigen tuin. 

En dat zal na al die tuinjaren een primeur zijn!
Fijne week
Hetty
romantische rozentuin
Mooi de bloem van een tomaat.
De stand van Angelo. Zoveel soorten om uit te kiezen!
Best friends!
In de tuin twee tomatenplanten.

Kijk hoe Angelo een tomaat plant

Helaas kan ik nog op de meeste van jullie blogs geen commentaar geven. Daarom doe ik het zo:

Marijke, wat zijn de rozen schitterend, maar de buxushaag, wat ga je daar mee doen?

Betty, I have the same problem, I cannot comment on blogs as well. So I do it my way!

Jan, wat een marathon, zoveel weekenden achter elkaar open te zijn. Veel succes.

Jannibele, what’s in a tulip name? Just enjoy the lovely spring colours! I like to see them in your garden. Here they are over.

Lisa, in a few years time the rose will cover the arch. Looking forward to the pictures next year!

Zem, ik wist niet van deze Armeense sierui af. Zijn de stelen steviger? Bij mij valt de nectoroscordum altijd om en wordt vertrapt. Ik ga er dit najaar naar op zoek.

Nadezda, I am so happy for you, finally spring arrived! Enjoy the colourful tulips, daffodils and fresh green leaves.       
                 

Reacties

 1. I like eating tomatoes but I don't like growing them. I don't have enough sun or space. I buy my tomatoes at the Farmers Market during summer and I don't eat fresh until then. I wish you luck growing this new tomato. What fun it must have been to meet this young plantsman. Have a great week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een feestje als je tomaten goed lukken :-) een leuk blog heb je, ik ga je bij mijn favorieten zetten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi verhaal: je tomatenheld ontmoeten en er met een paar uitgekiende rassen vandaan komen. We horen daar vast nog meer van.
  En de stelen van de Armeense sierui zijn veel steviger dan die van de nectoroscordum.
  Het prijsje is ook wel steviger, maar ik heb geen spijt!
  Hartelijke groeten van Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ha, jij komt dus uit een zelfde 'soort nest' als ik. Mijn vader teelde ook professioneel tomaten , in een kas.
  Moest ook altijd 'helpen' en inderdaad, die geur, en je werd er helemaal groen van.
  Maar dat weerhoudt mij toch niet om ze jaarlijks in mijn eigen kas te planten. Gewoon, omdat de eigen geteelde veeeeel beter smaakt dan die uit de winkel

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten