Zeeuwse bloembollen route 2019.

De Zeeuwse Bloembollen route is een initiatief van tuiniers die hun tuin ieder najaar inplanten met bloembollen. In het voorjaar, wanneer de bloembollen bloeien, kunnen bezoekers deze tuinen zonder afspraak bezoeken. Dit jaar wordt de Zeeuwse Bloembollen route gehouden op 19 en 20 april van 10.00u-17.00u.  Ook ik ben deelnemer.

De afgelopen weken ben ik druk geweest met de voorbereidingen. Allereerst moest er in de tuin worden opgeruimd. Ik ben een rommelig type en gooi alles om me heen. Maar met open tuin is dat geen optie. ALLES moet netjes.

Dus ik kijk ieder hoekje na op rondslingerende bloempotjes, veeg de paden, knip de heg en maai het gras twee keer per week.  Elke dag geeft ik de tulpen in de potten water, want ze hebben dorst. Als het hard waait zet ik de potten met tulpen uit de wind zodat ze niet beschadigen. Tulpen die dreigen uit te bloeien zet ik in de schaduw, terwijl de tulpen die nog niet bloeien een plekje op het zonnige terras krijgen.

De schuur ruim ik op en maak ik schoon, zodat iedereen een kopje koffie kan drinken. Uiteraard maak ik een versiering met tulpen. 

De ramen van het huis worden gezeemd en de kamer opgeruimd, want er zijn bezoekers die ook graag binnen gluren. Dus geen koffiekopjes op tafel of gelezen kranten op de grond. NETHEID.

Ik denk aan mijn moeder, die hield ieder voorjaar grote schoonmaak. Daar doe ik niet aan. Ik heb genoeg aan open tuin!
Fijne week
Hetty

Info over de open tuindagen 19 en 20 april zie bovenstaande link.
Tulpen 'Sweet Heart' en 'Verona' gecombineerd met Anemone 'Mr. Fokker'
In dezelfde kleur Narcis 'Hawera'
Rode en witte tulpen gecombineerd met lente klokjes.
Frittelaria; Kievitseitjes.
Honderden tulpen in de zon...
Ik zet potten in de schaduw
Al die mensen, mijn puttertjes zullen het niet leuk vinden! 
Onder de perenboom....
Tulp 'Gerbrand Kieft' precies op tijd in bloei.

.

Reacties

 1. Your garden looks spectacular! Everyone will appreciate all your efforts to make the garden and house look so special. I wish I could see it too.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, niet te netjes is ook goed.
  Succes Jan(Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goedemorgen Hetty,
  Wat ziet je tuin er geweldig mooi uit. Genoeg om van te genieten door je bezoekers van de open tuindagen. Geniet ervan!!
  Hartelijke groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten