maandag 19 september 2016

Groente met bloemen. Een smakelijke combinatie.


In trendy restaurants is het hip om tussen de groenten op je bord, bloemen te serveren. Bloemen met  groenten op je bord. Het lijkt een vreemde combinatie. Maar eigenlijk smaken de bloemen best lekker. 

Ik heb het tegenover gestelde gedaan. Ik heb groenten tussen de bloemen gezaaid. Dit voorjaar zaaide ik namelijk worteltjes tussen de bloemen. Het leek me erg lekker om tijdens het tuin werk af en toe een worteltje te eten. Nu is een worteltje heerlijk, maar het blad is ook verbluffend mooi. Daar moet ik toch iets mee kunnen?

Bloemen op je bord, dacht ik, dan kan groente blad wel in de vaas. Ik zette het decoratieve blad van de worteltjes tussen de rozen en dahlia's. Geweldig mooi! Bijkomend voordeel, het worteltjes blad staat minstens een week op de vaas.

Na dit succes slaat mijn fantasie op hol. Waarom dan ook niet de worteltjes in de vaas gezet? Dat is nog eens origineel! Ik pluk -om in het thema te blijven- nog wat blad van de snijbonen en enkele bloemen van de rucola. Dan schik ik het bij elkaar in een mooie glazen vaas.

Wat denken jullie na het zien van de foto’s. Zou dit een nieuwe “bloemschik trend” kunnen worden of blijft het een hersenspinsel van een maffe tuinfreak. 



Wanneer je de volgende keer worteltjes koopt, ben ik benieuwd wat jouw antwoord is op de vraag van de groenteman: “Loof eraf?”



Worteltjes loof in de tuin.


Worteltjes loof in de vaas met roze bloemen.


Het is een goede vuller.


Of een combinatie van worteltjes loof met witte bloemen in een oud blikje.


Het is prachtig blad!



Groenten boeket. Worteltjes, rucola bloemen en blad van snijbonen.


De worteltjes in de glazen vaas.


Rucola bloemen, zo mooi!


Het is heel bijzonder op tafel.


Oost-Indische kers met sla en boontjes. De bloemen smaken peperig.


De bloemen van rucola smaken net als rucola!

Veggies and flowers. A tasteful combination.

In trendy restaurants nowadays it is very common to serve flowers with your vegetables. Flowers served on a plate together with vegetables. It seems a strange combination. But actually, these flowers taste pretty good.

On my turn I have done the opposite. This spring I sowed carrots amongst the flowers. Occasionally eating a carrot during the gardening jobs seemed very nice to me. Well indeed, a carrot every now and again is delicious, but the foliage is utterly beautiful too. But, I feel I have to do something with its wasted foliage!

I thought, flowers on your plate, why not put vegetable leaves in a vase? The decorative carrot leaves between roses and dahlias, it is just stunning! An additional benefit, the carrots leaves survive at least one week in a vase.

Following this success my imagination runs wild. How about putting the carrots in the vase too? Now that's original! To keep close to the theme I also pick a little bunch of runner beans leaves and some flowers of rucola. I arrange it all together in a beautiful glass vase.

Once you have seen the pictures, do you think this could be a new "flower-arranging trend" or is it just a figment of a wacky garden freak?

I wonder, next time you buy carrots, what will your response be being asked by the grocer: "Do you want the foliage off?"

5 opmerkingen:

  1. Leuk gedaan Hetty, wat een goed idee van dat worteltjesloof, een mooie groene vuller.
    Groetjes, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg leuk, een nieuwe trend, ik denk het wel.
    Vooral de peentjes op glas vind ik leuk.
    Gr Jan(wilde een Tuin)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Werkelijk prachtig.
    Dit zou een erg mooie trend zijn.
    Dus wie weet.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. This is so creative - I love it! The foliage alone makes a very attractive addition - I bet the carrot-fragrance is good too, but carrots in a vase? Fabulous!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zou wel mee kunnen gaan met je trend hoor...superleuk!
    Alleen....eet je die worteltjes dan nog op??

    groet Trijnie

    BeantwoordenVerwijderen